24 kreativnih načina za organizaciju ormara koji će transformisati vaš prostor!

Da li vam se čini da uvek tražite određenu stvar u gomili nereda?

Organizovanje ormara ne mora biti dosadna obaveza - može biti kreativan i inspirativan poduhvat!

Predstavljamo vam 24 inovativnih i efikasnih načina da organizujete svoj ormar, kako biste svakodnevno uživali u harmoniji i funkcionalnosti svog prostora.

Teleskopska Drška:

Kad vam je prostor u domu skučen, teleskopski štapovi mogu biti vaši najbolji saveznici.

Ne samo što će vam pomoći da organizujete stvari, već će uneti i dozu kreativnosti u vaš životni prostor.

Ovi štapovi se lako prilagođavaju prostoru - mogu se koristiti horizontalno u ormarima za dodatne police ili vertikalno u kuhinji za začine.

A na terasi ili balkonu, postavljeni vertikalno, mogu služiti kao viseće police za cveće ili baštenski alat.

Iskoristite prostor na inovativan način uz pomoć teleskopskih štapova!

Gde možete kupiti teleskopsku dršku:

Trenutno DM ima naj jeftiniju teleskopsku dršku za samo 259 RSD.

Delimične pregrade za odeću

Delimične pregrade:

Pregrade unutar ormara služe za stvaranje posebnih odeljaka koji mogu znatno poboljšati organizaciju.

Možete koristiti vertikalne pregrade za razdvajanje različitih vrsta odeće (npr. poslovne od casual odeće) ili horizontalne pregrade za odvajanje dodataka od ostale odeće.

Delimične pregrade su takođe odlične za organizovanje obuće, gde svaki par može imati svoje mesto. Ove pregrade mogu biti izrađene od drveta, metala ili čak debelog kartona, zavisno od vaših potreba i budžeta.

Postavljanje podesivih pregrada omogućava vam da prilagodite veličinu i broj odeljaka kako se vaše potrebe menjaju, čineći vaš ormar fleksibilnim i prilagodljivim za različite situacije.

Transparentne Kutije za odeću

Korpe i kutije:

Transparentne kutije su idealne za skladištenje stvari koje želite da zaštitite od prašine, ali i dalje držite vidljive, kao što su sezonski dodaci ili posebni komadi odeće.

One omogućavaju lako vizuelno prepoznavanje sadržaja bez otvaranja kutije, što štedi vreme.

Korpe su korisne za skladištenje manje formalnih stvari koje se mogu malo stisnuti bez oštećenja, kao što su pidžame, sportska odeća ili čak igračke.

Ove korpe možete označiti pomoću privjesaka ili etiketa koje opisuju njihov sadržaj.

Razmislite o upotrebi kutija različitih veličina koje se mogu lako složiti jedna na drugu, maksimizirajući upotrebu prostora.

Ako je moguće, koristite kutije sa poklopcima kako biste spriječili nakupljanje prašine i dodatno zaštitili stvari.

Viseći organizator za odeću

Viseći organizatori:

Viseći organizatori su izuzetno praktični za iskorištavanje vertikalnog prostora u vašem ormaru.

Oni su idealni za skladištenje obuće, torbi, akriva i čarapa, kao i za majice koje ne zahtevaju peglanje.

Viseći delovi se obično mogu lako prikačiti za šipku u ormaru, dodajući dodatni prostor za skladištenje bez potrebe za većim izmenama.

Osim toga, oni su dostupni u različitim veličinama i dizajnima, što omogućava da se prilagode različitim potrebama i stilovima ormara.

Razmislite o visećim organizatorima sa više pregrada, što može pomoći u sortiranju stvari po kategorijama ili dnevima u nedelji, što dodatno olakšava jutarnju rutinu.

Gde možete kupiti viseće organizatore:

Otkrijte novi način organizacije vašeg ormara uz Hookuk.

Ovaj jednostavan dodatak omogućava maksimalno iskorišćenje prostora na vašim ofingerima, čineći vaš ormar preglednijim i efikasnijim.

Postavite Hookuk držač na ofinger i omogućite sebi da na istu stavite više odeće nego ikada pre. Zahvaljujući ovoj praktičnoj kuki, možete ostvariti uštedu do 50% prostora u svom ormanu.

Hookuk ne samo da će vam pomoći da efikasnije iskoristite prostor, već će i obezbediti da vaša odeća ostane uredna i bez nabora.

👉 Naručite Hookuk

Etikete

Etikete:

Upotreba etiketa može dramatično poboljšati vreme potrebno za pronalaženje određenih stvari u vašem ormaru.

Etiketirajte police, kutije i korpe jasno definisanim oznakama koje opisuju njihov sadržaj.

Možete koristiti različite boje etiketa za različite kategorije, što dodatno vizualno razdvaja stvari i čini ormar preglednijim.

Ovo je posebno korisno u slučajevima kada ormari moraju biti dostupni i drugim članovima domaćinstva koji možda nisu upoznati sa organizacijom.

Etikete takođe mogu biti stilizovane kako bi se uklopile sa dekorom vašeg doma, čime se postiže i estetski i funkcionalni efekat.

Organizacija odeće po bojama

Bar kod boja:

Organizacija odeće po bojama ne samo da olakšava pronalaženje i kombinovanje komada, već i vizualno unapređuje izgled vašeg ormara.

Počnite sortiranje odeće od svetlijih ka tamnijim tonovima, ili grupišite odeću po bojama u skladu sa učestalošću korišćenja.

Na primer, ako nosite poslovnu odeću svakodnevno, organizujte je u lako dostupnom delu ormara po bojama od bele do crne.

Ovaj metod može takođe pomoći u brzom identifikovanju nedostataka u vašoj garderobi, kao što su potrebe za određenim bojama ili stilovima koji nedostaju, što olakšava kupovinu i održava vašu garderobu svrsishodnom i ažurnom.

Dvostruke šipke:

Instalacija dvostrukih šipki u ormaru je jednostavan način da udvostručite prostor za okačenu odeću.

Idealno za manje prostore ili ormara gde je potrebno efikasno iskoristiti svaki centimetar.

Postavite gornju šipku na dovoljnoj visini za duže komade kao što su kaputi i haljine, dok se donja šipka može koristiti za kraće stvari poput košulja, jakni i suknji.

Ovo rešenje je posebno korisno za dečije sobe gde odeća nije dugačka i može se lako prilagoditi kako dete raste.

Osim toga, ovaj sistem vam omogućava da sezonski prilagođavate raspored odeće, čime se olakšava pristup potrebnim stvarima u svakom trenutku.

Sklapajući organizatori za fioku

Sklapajući organizatori:

Sklapajući organizatori su izuzetno korisni za uredno skladištenje manjih predmeta poput čarapa, donjeg veša, kaiševa i nakita.

Ovi organizatori obično dolaze sa više pregrada koje se mogu prilagođavati, što vam omogućava da kreirate odeljke po meri za sve sitnice.

Postavljanje ovih organizatora u fiokama ili na policama može značajno smanjiti nered i učiniti svaki predmet lako dostupnim.

Osim toga, sklopive varijante mogu se lako ukloniti i preneti, što ih čini idealnim za brzo reorganizovanje i čišćenje.

Gde možete kupiti:

Sinsay

Kuke na vratima

Kuke na vratima:

Korišćenje unutrašnje strane vrata ormara za postavljanje kuka može znatno poboljšati organizaciju i iskoristiti prostor koji se često zanemaruje.

Kuke su idealne za odlaganje kaiševa, torbi, šalova, ili čak nakita.

Takođe, mogu se koristiti za okačene stvari koje se često koriste, kao što su pidžame ili kućni ogrtači, čime se oslobađa prostor na šipkama i policama.

Ovo rešenje je takođe praktično jer omogućava da sve što vam je potrebno bude na vidiku i lako dostupno, bez potrebe za dodatnim kopanjem kroz ormar.

Gde možete kupiti:

SEKINER - IKEA

Rotirajući stalci:

Rotirajući stalci su izvanredno praktično rešenje za skladištenje nakita, kozmetike ili čak kravata i kaiševa.

Ovi stalci se mogu postaviti unutar ormara ili na vrata, omogućavajući lako i brzo pristupanje stvarima koje su vam potrebne.

Mogućnost rotiranja omogućava da maksimalno iskoristite prostor i da imate dobar pregled svih predmeta, bez potrebe za premeštanjem drugih stvari.

Idealno je za male prostore gde svaki centimetar prostora ima veliku vrednost.

Takođe, ovi stalci dodaju moderan izgled unutrašnjosti vašeg ormara, pružajući lako dostupno i organizovano rešenje za skladištenje.

Modularne jedinice:

Modularni sistemi omogućavaju potpunu prilagodljivost vašeg prostora za skladištenje, što ih čini idealnim za dinamične životne prostore.

Ovi sistemi mogu uključivati različite kombinacije polica, fioka, šipki i čak integrisanih radnih prostora, sve zavisno od vaših potreba.

Modularnost vam omogućava da prilagodite raspored ormara promenama u vašem životnom stilu ili promenama u vrsti stvari koje čuvate.

Na primer, modularne jedinice mogu se lako reorganizovati za skladištenje sportske opreme zimi ili plažne opreme leti.

Takođe, stilovi i materijali modularnih jedinica mogu se birati tako da se uklope u ukupni dekor vaše sobe, stvarajući elegantan i funkcionalan prostor.

skubb kutija za cipele

Prozirne kutije za cipele:

Organizacija obuće može biti izazov, naročito ako imate veliku kolekciju.

Prozirne kutije za cipele su odlično rešenje jer ne samo da štite vaše cipele od prašine i oštećenja, već omogućavaju i lako prepoznavanje sadržaja bez potrebe za otvaranjem svake kutije pojedinačno.

Kutije se mogu slagati jedna na drugu, što maksimalno iskorištava vertikalni prostor i olakšava organizaciju.

Razmislite o etiketiranju svake kutije sa kratkim opisom cipele ili fotografijom, za još lakše pronalaženje željenog para.

Ovaj sistem ne samo da čuva vaše cipele uredno organizovanim, već i transformiše izgled vašeg ormara, dajući mu čist i organizovan estetski izgled.

Možete pogledati SKUBB kutije za cipele u IKEA, prodaju ih po 4 komada u paketu.

Odvoji sezonsku odeću:

Efikasno upravljanje prostorom uključuje i sezonsko skladištenje odeće koja vam trenutno nije potrebna.

Na primer, zimska odeća poput jakni, kaputa i čizama treba da bude uskladištena tokom letnjih meseci, a laganija letnja odeća tokom zime.

Ovo ne samo da oslobađa prostor za trenutno relevantne stvari, već i štiti odeću od oštećenja i izbleđivanja.

Upotrebom vakuum vreća možete značajno smanjiti količinu prostora koju zauzima sezonska odeća.

Vakuum vreće su takođe odlične jer štite odeću od vlage, moljaca i drugih štetnih faktora.

Dodatni savet je da pri skladištenju koristite lavandu ili cedrovina kuglice koje prirodno odbijaju insekte i ostavljaju odeću sveže mirisnom.

Integracija ogledala

Integracija ogledala:

Postavljanje ogledala na unutrašnjost vrata ormara ili kao deo samih vrata može imati dvostruku funkciju: estetsku i praktičnu.

Ogledala vizuelno proširuju prostor, čineći vašu sobu većom i svetlijom.

Osim toga, imaju praktičnu primenu jer omogućavaju da proverite svoj izgled pre izlaska iz kuće.

Ako je moguće, izaberite ogledalo koje se proteže od poda do plafona kako biste imali potpun pregled vaše odeće i kombinacija.

Ovo je naročito korisno u uskim prostorima gde svaki centimetar prostora treba mudro iskoristiti.

Vidite takođe podno ogledalo sa sistemom kačenja na zid: KARMSUND Podno ogledalo - IKEA

Podne prostirke:

Upotreba podnih prostirki u ormaru može delovati neobično, ali je veoma funkcionalna, naročito ako se u ormaru čuvaju torbe ili obuća.

Prostirke mogu pomoći u očuvanju čistoće poda i lakše održavanje reda.

One takođe mogu dodati dodir stila i topline prostoru, čineći vaš ormar više ugodnim i organizovanim.

Izaberite materijal prostirke koji je lagan za čišćenje i održavanje, poput sisala ili gumiranih podloga koje se lako mogu prati i suše.

Osim toga, prostirke mogu spriječiti klizanje predmeta i štititi obuću od direktne površine poda, što je posebno korisno u hladnijim mesecima.

Podesive police:

Podesive police su ključne za prilagođavanje prostora u ormaru kako bi se maksimalno iskoristila njegova funkcionalnost.

Mogućnost promene visine pojedinačnih polica omogućava vam da prilagodite prostor potrebama različitih predmeta, od visokih čizama do kratkih sandala, ili od velikih kofera do malih kutija za nakit.

Ovo je naročito korisno ako se vaši zahtevi za skladištenjem vremenom menjaju.

Na primer, ako kupite veću količinu odeće ili obuće, lako možete prilagoditi police da sve stane.

Takođe, podesive police su idealne za adaptaciju ormara u skladu sa sezonskim promenama u vašoj garderobi, omogućavajući lako pristupanje najčešće korišćenim stvarima.

Kutije za aksesoare

Kutije za aksesoare:

Organizacija malih predmeta kao što su nakit, satovi, i drugi modni dodaci može biti izazov, ali uz upotrebu specijalizovanih kutija za aksesoare, ovo postaje znatno lakše.

Kutije za aksesoare obično imaju više malih pregrada koje su savršene za čuvanje i sortiranje ovih delikatnih predmeta.

Ovakve kutije štite vaše dragocenosti od oštećenja i zapetljavanja.

Kutije mogu biti izrađene od različitih materijala, uključujući drvo, kožu, ili visokokvalitetnu plastiku, i mogu se uklopiti u estetiku vašeg prostora.

Postavljanje ovih kutija u fiokama ili na policama ormara može dodatno unaprediti preglednost i dostupnost, čineći vašu rutinu pripreme jednostavnijom i bržom.

Gde možete kupiti:

Moemax

Jumbo

LED rasveta:

Dobra osvetljenost je esencijalna za funkcionalnost ormara, posebno u dubokim i tamnim prostorima gde je teško videti sadržaj.

Instaliranje LED traka unutar ormara ili oko vrata može transformisati vaš pristup stvarima unutar njega.

LED rasveta ne samo da pomaže u boljem vizuelnom identifikovanju predmeta, već i dodaje moderni vizuelni element vašem prostoru.

Osvetljenje može biti postavljeno da se automatski uključuje otvaranjem vrata ormara ili putem prekidača, što dodatno povećava njegovu praktičnost.

Osim toga, LED svetla su energetski efikasna i dugotrajna, što ih čini idealnim izborom za stambene prostore.

Vidite översidan IKEA Beogradu, ili svu rasvetu što imaju za garderobere.

Velike kutije za odlaganje:

Velike kutije za odlaganje stvari su neophodan dodatak svakom domu kako bi se efikasno organizovao prostor i olakšalo održavanje reda.

Ovi organizatori su idealni za skladištenje raznovrsnih predmeta, poput odeće, obuće, igračaka, knjiga i drugih sitnica, čime se oslobađa prostor u kući ili stanu.

Njihova veličina omogućava smeštanje većih komada, dok se istovremeno čuva urednost prostora.

Velike kutije za odlaganje često dolaze sa čvrstim poklopcem koji štiti sadržaj od prašine i vlage, čuvajući vaše stvari sigurne i čiste.

Osim što omogućavaju praktično skladištenje, ovi organizatori mogu biti i estetski prijatni dodatak vašem enterijeru.

Dostupni su u različitim bojama, dezenima i materijalima, što vam omogućava da pronađete onaj koji najbolje odgovara vašem stilu.

Ukratko, velike kutije za odlaganje stvari su nezamenljiv deo svakog doma, pružajući praktično rešenje za organizaciju prostora i doprinoseći estetici vašeg enterijera.

Gde možete kupiti:

Prostor za prtljag

Prostor za prtljag:

Efikasno korišćenje gornjih delova ormara može biti ključno za skladištenje velikih i ne tako često korišćenih predmeta kao što su koferi i putne torbe.

Uključivanjem prostora za prtljag u dizajn vašeg ormara, možete osloboditi znatnu količinu prostora u ostatku sobe.

Idealno je postaviti teže dostupne police na sam vrh ormara, gde prtljag može ostati do narednog putovanja.

Ovo rešenje ne samo da štedi prostor već i pomaže u održavanju reda i organizovanosti vašeg životnog prostora, smanjujući vizuelni nered i maksimizirajući funkcionalnost.

Garderobni otvoreni sistem

Garderobni otvoreni sistem:

Otvoreni garderobni sistemi su sve popularniji zbog svoje praktičnosti i estetskih prednosti.

Omogućavaju lak pristup odeći i dodacima, što svakodnevno oblačenje čini bržim i efikasnijim.

Bez vrata koja blokiraju pregled, sve stvari su lako vidljive i dostupne.

Ovaj sistem takođe može pomoći u održavanju veće organizovanosti jer podstiče redovno održavanje urednosti.

Idealno je kombinovati otvorene police, šipke za vešanje odeće, i kutije za dodatke, kako bi se stvorio funkcionalan i vizuelno privlačan prostor.

Stilizovanje otvorenog ormara može uključivati korišćenje ujednačenih ofingera ili kutija koje doprinose koherentnom izgledu.

IKEA ima par dobrih sistema za otvorene tipove: Jonaxel, Boaxel, Elvarli,PAX i Omar.

Ovde možete da vidite već gotove kombinacije koje su napravili sa njihovim sistemima.

Pribor za čišćenje odeće

Pribor za čišćenje:

Dodeljivanje posebnog prostora za smeštaj sredstava i pribora za čišćenje unutar ormara može znatno olakšati održavanje.

Držanje proizvoda kao što su sprejevi za čišćenje, valjci za skidanje dlaka sa odeće, i četke za obuću na jednom mestu čini ih lako dostupnim i pomaže u brzom rešavanju bilo kakvih mrlja ili nereda.

Ovaj prostor može biti organizovan u maloj kutiji ili na izvlačnoj polici, čime se osigurava da su svi pribori uredno složeni i spremni za upotrebu.

Održavanje odeće i obuće je ključno za njihov dugovečni izgled i funkcionalnost, a pristupačnost alata za čišćenje igra ključnu ulogu.

Viseće korpe organizator

Viseće korpe:

Viseće korpe su odlično rešenje za skladištenje predmeta koji nisu pogodni za odlaganje na police, kao što su sportska oprema, igračke, ili sezonski dodaci poput kapa i rukavica.

Korpe se mogu kačiti na šipke ili kuke i koristiti za brzo i jednostavno skladištenje stvari koje često koristite.

Ove korpe mogu biti izrađene od tkanine, metala ili plastike, i dostupne su u različitim veličinama i bojama, omogućavajući vam da odaberete stil koji najbolje odgovara vašem prostoru.

Korišćenjem visećih korpi, možete osloboditi prostor na policama i učiniti ormar preglednijim i pristupačnijim.

Gde možete kupiti viseće korpe:

Cene se kreću od 424 RSD do 2,790 RSD

Vakuum vreće

Vakuum vreće za odeću:

Korišćenje vakuum vreća za skladištenje velikih i voluminoznih stvari kao što su jorgani, zimske jakne, i sezonske posteljine, može dramatično smanjiti potrebni prostor za skladištenje.

Vakuum vreće kompresuju sadržaj koristeći usisivač, čime se smanjuje originalna veličina predmeta i oslobađa prostor za druge stvari.

Osim uštede prostora, vakuum vreće štite sadržaj od vlage, prašine, i insekata, što je čini idealnim rešenjem za dugoročno skladištenje.

Postavljanje ovakvih vreća na gornje police ormara ili u podrum može pomoći u održavanju organizovanosti i čistoće vašeg prostora za život.

Gde možete kupiti vakuum vreće za odeću:

Takođe možete ih naći u Jumbo i kineksim radnjama.
Cene se kreću od 199 RSD do 2.999 RSD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TITAN CLIPS 2024 SVA PRAVA ZADRŽANA
Plaćanje i Isporuka
Kontaktirajte nas
support@titanclips.com